BENODIGHEDEN voor 4 personen Turkse aardappelsalade:
1kg kruimelige aardappels in schil |
Platte peterselie |
Lente ui |
Dille |
Gemalen Cayenne peper (Pul biber) |
Kruidenzout |
Limoensap |
Sla olie |
IJsbergsla |
KRUIDENZOUT:
Voor dit recept adviseer ik:
VEGETA Wurzmischung mit gemuse; te koop in de Turkse winkel of Duitsland.
Als alternatief kun je ook Maggi groentebouillon gebruiken, al is de smaak dan anders
RECEPT:
Kook de aardappels beetgaar in schil. Laat deze afkoelen, verwijder de schil en snij in blokjes.
Snij de platte peterselie grof, de lente ui in ringen, de sla in reepjes en de dille heel fijn.
Voeg het geheel samen met de pul biber (1 theelepel) en kruidenzout (1 eetlepel) bij de
aardappels en voeg hier een scheut (ongeveer 2 eetlepels) olie aan toe. Meng het geheel
goed door en garneer met wat peterselie, sla, lenteui en een schepje pul biber.
EET SMAKELIJK!