Sambal Goreng Telor (Hete Indonesische eieren)

Sambal Goreng Telor (Hete Indonesische eieren)

BENODIGHEDEN voor 4 personen hete eieren:

6 gekookte eieren
1 theelepel Laos
1 eetlepel santen (kokos)
Tomatenpuree
Ketjap
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 rode pepers
1/2 theelepel trassi
1 theelepel bruine suiker

RECEPT:

Begin met de boemboe; hiervoor heb je een staafmixer nodig. Maal de sjalotjes, knoflook, pepers, trassi en bruine suiker
tot een gladmengsel en verhit dit in een pan met een scheutje olie. Voeg de laos, santen, tomatenpuree en ketjap toe en
laat even pruttellen. Pel de eieren en leg deze in een kom, vermeng hier geleidelijk de sambal overheen, sluit af en laat
het geheel minstens een dag intrekken. Voor het serveren kun je de hete eieren eventueel nog verwarmen.

SERVEERTIP
Heerlijk met Nasi en zoetzure komkommer.

EET SMAKELIJK!

Geef een reactie