Reifkoeken – Reibe Kuchen

BY FRANS VAN DER LEY

Familierecept

BENODIGDHEDEN:

 Rasp
 Kom
 Koekenpan
 Spatel
 Siliconenspatel
 Bord
Lepel

INGREDIENTEN:

 1kg aardappels
 2-3 uien
 3 eetlepels bloem
 3 eieren
 Zonnebloem olie
 Peper
 Zout
 Aromat
 Scheutje maggie

RECEPT:
Schil de aardappels en pel de uien (maar laat het kontje er aan) en rasp deze op de staande rasp. Als je een vork in de ui of
aardappel steekt, ben je veiliger en makkelijker aan het raspen. Voeg de eieren, bloem en kruiden naar eigen smaak toe en meng
het geheel goed door met de siliconenspatel. Zet de pan op het fornuis en zorg dat deze heet wordt en voeg dan een scheut olie toe.
Doe 3x een eetlepel beslag los van elkaar in de pan en druk ze plat. Bak ongeveer 3 minuten en draai om.
Als de koek in het midden droog is, dan is deze gaar en klaar (het kan zijn dat je hem tussentijds nog eens moet draaien).
Leg ze op het bord en leg er nog een bord overheen, of wat aluminium folie.

EET SMAKELIJK!

Geef een reactie