BY MELANIE WOLTERS
BENODIGHEDEN:
400 gr kipfilet | 200 ml kokosmelk |
2 uien, fijn gesneden | 4 el. zoete sojasaus |
geraspte kokos | 4 eieren |
2 tenen knoflook, fijn gehakt | 1 blikje sperziebonen (of vers geblancheerd) |
1 el. bruine basterd suiker | bloemkool, broccoli, wortel (gekookt of geblancheerd) |
3 tl. sambal | olie |
1 blikje tomatenpuree | basmati rijst |
BEREIDING:
Kook de rijst en de eieren. Wok de kip en fruit de ui en knoflook er bij. Voeg de groenten, kokosmelk,
tomatenpuree, sambal, sojasaus en bruine suiker toe en laat het geheel goed doorwarmen. Schep regelmatig
om. Pel de eieren en halveer deze in de lengte, laat ze in de saus nog even doorwarmen.
SERVEERTIP:
Doe het gerecht in een cocotte en eindig met een half ei. Zet dit op een bord en serveer de rijst er naast.
EET SMAKELIJK