Kristel’s Spinazieschotel

BY KRISTEL HULSHOF

 

BENODIGHEDEN:

 1 kg aardappels
 450 gr Spinazie à la crème
 500 gr h-o-h gehakt
 3 plakken jonge kaas
 2 eieren
 melk
 knoflook poeder (of 2 teentjes vers gehakte knoflook)
 peper en zout

 

BEREIDING:

Schil de aardappels en kook deze in ruim water met een snufje zout gaar. Verwarm ondertussen
de oven op 180C. kook de eieren hard. Rul het gehakt en kruid het met peper, zout en rijkelijk
met knoflookpoeder (of gehakte teentjes). Verwarm de spinazie en voeg aan het einde de eieren
in kleine stukjes hier aan toe en meng het geheel. Stamp de aardappel met een scheutje melk tot
een gladde puree. Leg een laag(je) aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal. Leg hierop
de spinazie en daaroverheen het gehakt. Sluit af met een laag aardappelpuree. Bedek de bovenste
laag met kaas zodat je de puree niet ziet. Bak het geheel in 20 minuten af totdat het kaaslaagje
krokant is.

EET SMAKELIJK!

Geef een reactie