BY FRANS VAN DER LEY
Origineel recept uit Napels
Benodigheden:
200 gr Rigatoni pasta |
1 vlezige tomaat |
2 tenen knoflook |
Olijf olie |
Basilicum blaadjes |
1 blikje tonijn op olijfolie |
Olijven zonder pit |
Zout & peper |
BEREIDING:
Kook de pasta en hak ondertussen de tenen knoflook en de tomaat in de Tupperware Turbochef (of met een staafmixer).
Maak het blikje tonijn open en schud deze inclusief de olie in een mixkom (of presentatieschaal) en voeg de gesneden
ingrediënten toe. Schud de pasta af en laat deze even koelen onder de koude kraan. Goed uit laten lekken en toevoegen
aan de ingrediënten in de mixkom. Voeg de losse basilicumblaadjes, de hele olijfjes, het zout en peper en eventueel wat
olijfolie toe. Meng het geheel met de spatel en je hebt een heerlijke pastasalade op tafel staan!
TIP:
Voeg er kleine bolletjes Mozzarella aan toe of kleine brokjes Parmezaanse kaas om het geheel nog meer bite te geven. Je
kunt er ook nog kappertjes door doen… blijven variëren is het motto van dit recept!
EET SMAKELIJK!