Gemma’s authentieke kabeljauw

BY GEMMA VAN DER STAAK

BENODIGHEDEN:

 500gr kabeljauw filet, aan een stuk
 100gr spekblokjes
 2 el boter
 1 ui, gehakt
 2 el bloem, gezeefd
 2 dl visbouillon
 2 dl witte wijn
 2 tl mosterd
 1 dl room
 takje tijm, laurier, peterselie; peperkorrels, zout

BEREIDING:
Zet koud water op met de peperkorrels, zout, witte wijn, de kruiden en de vis. Zodra het
water kookt, deksel op de pan en het vuur uit. Laat dit ongeveer 8 minuten zo staan, schep
daarna de visjes uit de bouillon en doe ze in een vuurvaste schaal met deksel. Zeef het vocht
Ondertussen bak je de spekjes uit en schep je deze uit de pan op een keukenpapiertje om uit
te laten lekken. Fruit in het bakvet de uien en voeg de bloem toe. Voeg telkens een beetje
bouillon toe totdat je een lekkere gebonden saus hebt. laat het geheel 5 minuutjes doorkoken.
Voeg dan de mosterd en room toe. Schenk het geheel over de vis en strooi hier de spekjes over
heen.

EET SMAKELIJK

Geef een reactie