BY BAS ROSIER
Recept voor 2 personen
BENODIGHEDEN:
1 grote ui |
3 el olijfolie |
1 teen knoflook |
1 el paprikapoeder |
400 gr tomaten blokjes uit blik |
400 gr aardappels |
1/2 visbouillon tablet (verkruimeld) |
1 groene paprika |
1 blikje tonijn (of 2 tonijnsteaks) |
peper en zout |
BEREIDING:
Snij de uien, knoflook, paprika en aardappels fijn. Fruit de fijn gesnipperde ui in de olijfolie.
Voeg de gehakte knoflook en paprikablokjes toe. Voeg hierna de tomatenblokjes en de
paprikapoeder toe en laat het geheel 3 minuten sudderen. Voeg nu de aardappelblokjes,
bouillonblokje en 100 ml water toe en laat het geheel aan de kook brengen. Zodra het kookt,
vuur lager draaien en het geheel 15 min zonder deksel laten stoven; totdat de aardappel vrijwel
gaar is. Voeg de tonijn toe aan de saus en laat het geheel met de deksel nog 5 minuten zachtjes
stoven. Voeg eventueel naar eigen smaak zout en peper toe.
EET SMAKELIJK