Ananas-sate flappen

BY FRANS VAN DER LEY

Benodigheden:

 10 plakjes bladerdeeg
 2 kipfilets
 150 gr verse ananas
 3 eetlepels pindakaas (glad)
 2 eetlepels santen of gedroogde kokos
 1 grove scheut ketjap
 100 gr cashewnoten
 water
 ei
 zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en leg het bladerdeeg uit de diepvries.
Snij de kip en ananas in kleine stukjes en meng deze met de kokos, pindakaas,
ketjap en het water in een magnetronkom door elkaar. Zet het geheel 2 keer
op vol vermogen 2 minuten in de magnetron. Roer goed door. Hak de
cashewnoten fijn en meng dit door het satemengsel heen. Leg het bladerdeeg
op de bakplaat en doe in het midden een goede eetlepel van het mengsel en
vouw het tot een driehoek. Druk de kantjes aan met een vork. klop het ei los
en smeer de bovenkant bescheiden in en besprenkel licht met zeezout. Bak
het geheel af in circa 20 minuten.

EET SMAKELIJK!

Geef een reactie